Szalámis-sajtos házi pizza receptje

Pizzát manapság természetesen bármelyik szupermarketben vehetünk, fagyasztva vagy csak hűtve, előre csomagolva, sütésre készen. Egy ilyen pizza 10-20 perc alatt kész van, a minőséggel szemben azonban lehetnek kifogásaink.

Ezt megpróbálhatunk extra feltétekkel ellensúlyozni, azonban másképp is megoldhatjuk a kérdést – alapjaitól mi magunk készíthetjük el ezt a népszerű fogást úgy, ahogy nekünk tetszik! A pizza legfontosabb eleme az alapja, azaz a vékony, olasz tészta. Vegyük át közelebbről az elkészítés folyamatát:

Amire szükségünk lesz:

  • Liszt – 1,5 pohár
  • Só – 1/3 teáskanál
  • Cukor – ½ teáskanál
  • Olívaolaj – 1 asztali kanál
  • Száraz élesztő – 1 teáskanál
  • Víz – 130 ml

A feltételekhez:

  • Füstölt szalámi – 50 g
  • Kaliforniai paprika (nem kötelező, de javasolt) – ½ darab
  • Olajbogyó – néhány darab
  • Cherry-paradicsom – 5 darab
  • Kemény sajt – 50-80 gramm
  • Paradicsompaszta – 3 asztali kanál
  • Csemegegomba (pikánsabbá teszi az ízt) – néhány darab

Először készítsük el a tésztát a pizzaalaphoz:

1. A száraz élesztőt meleg (pontosan 36-38 fokos) vízzel egy csészébe helyezzük. Hozzáadjuk a cukrot.
2. 10 perc elteltével az edénybe habverővel történő keverés mellett hozzáadjuk a sót és a liszt egy részét, 1 pohárral.
3. Ezután tovább keverve hozzáadjuk az olívaolajat.
4. Most jön a liszt maradéka – fokozatosan adjuk hozzá, kézzel gyúrva a tésztát, majd egy órán át meleg helyen tartsuk a tésztánkat.
5. Egy óra alatt a tészta a hő hatására megnő, majd a tésztánkat egy, előzetesen liszttel kevert felületre helyezzük, majd kézzel és sodrófával kilapítjuk.
6. Sikerült? Kiváló! A sütőlapot vajjal kizsírozzuk és rátesszük a pizzatésztánkat, erre kenjük a paradicsompasztát a fűszerekkel együtt. Az így elkészített pizzánkra rászórjuk a reszelt sajtot, erre kerülnek rá a szalámikarikák. Szórjuk rá az olajbogyót, a kaliforniai paprikát és a paradicsomot, valamint az aprított gombát.
7. Ez a szépség a sütőben (200-220 fokon) 20-30 percig sül.
8. Miután a pizza kisült, óvatosan helyezzük egy nagy kerek lapra, tálalás előtt pedig ne felejtsük el apróra vágott fűszerekkel és zölddel meghinteni.

Jó étvágyat!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük